subota, 9. siječnja 2010.

PRVAK BERLINA


SD CROATIA PRVAK BERLINA!


SD Croatia - NK Croatia 7:4 (4:1)


Berlin/Zelendorf, igrano u Cole-Sportcentru, pred 50 gledatelja.

SD Croatia: Drnda, Zeljko, Milanović Josip, Živić, Milanović Branimir, Bačak, Milanović Zvonimir, Marschal, Ivo Vukadin, Gelo, Pavo Vukadin i rezervni vratar Pelivan.


NK Croatia: Papić K., Aktürk, Gözübüyük, Emghames, Feta, Sejdić, Okanović i rezervni vratar Dado

Suci: Braun Cristian/Hutzler Christoph, dobri.

Strijelci: 1:0 (5.) Milanović B.; 2:0 (13.) Milanović Z.; 3:0 (14.) Bačak, KU 6; 4:0 (18.) Bačak); 4:1 (20.) Aktürk; 5:1 (25.) Vukadin I; 5:2 (27.) Aktürk: 5:3 (32.) Gözübüyuk; 6:3 (35.) Milanović Z; 7:3 (38.) Milanović Z.; 7:4 (40.) Emghames.

Danas smo na dijelu vidjeli dvije ekipe. Dok jedna (SD Croatia) igra najbolji futsal, na drugoj strani su „umjetnici“ koji još nisu shvatili da se futsal igra i za golove i da trikovi, koje su mogli čak i FK Srbiji prodati, kod SD Croatije ne pale.

Toni Petrina kao i njegovi igrači znali što ih očekuje, te su na parket poslali ovu petorku: Drnda, Milanović B, Bačak, Milanović Z. i Vukadin Ivu, koji su izdržali pravi vatromet u prvih 5. minuta, da bi u 6. minuti iz prvog pravog napada preko B. Milanovića došli u vodstvo. Samo dvije minute kasnije su propustili jednu stopostotnu priliku. U 8. Minuti vratnica spašavaju SD Croatiju, a odbijenu loptu Drnda u padu hvata ispred protivničkog napadača. Trinaesta minuta donosi povećanje rezultata, strijelac je Z. Milanović.

Već u sljedećoj minuti je napravljen prekršaj nad Z. Milanovićem. Kazneni udarac sa 6 metara izvodi majstorski Bačak i to je 3:0. U 18. minuti Bačak prima jednu dugu loptu, vara Papića i iz kosa loptu šalje u prazna vrata za 4:0. Ovo su njegovi 35. i 36. pogodak, ali ipak još nije sigurno da li će biti najbolji strijelac, pošto drugi na tablici najboljih strijelaca, igrač Cluba Italia ima isti broj pogodaka kao i Bačak. Aktürk u 20. sa nekih 10 metara loptu kroz šumu nogu šalje neobranjivo u mrežu i to je 4:1. Sa tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Solo prodor I. Vukadina u 25. minuti i on dovodi svoju ekipu u vodstvo od 5:1. Dva minuta kasnije Aktürk smanjuje rezultat na 5:2. Dok u 28. minuti danas odlični Drnda brani kazneni udarac sa 6 metara, koji je sam skrivio. NK Croatia je tri puta pogodila vratnicu i promašila dva kaznena udarca Z. sa 10 metara, dok je kod SD Croatie Milanović promašio sa 10 metara i jednom pogodio u gredu. U zadnjoj minuti je Zeljko propustio da iz dvije stopostotne prilike postigne bar jedan pogodak, ali onda bi NK Croatia bila previše kažnjena za svoju neefikasnost.

Utakmica je započela himnom SD Croatie, za koju je riječi i glazbu napisao Dražen Zečić. Tijekom igre je svaki pogodak bio popraćen glazbom a na kraju se čula pjesma Danas je naša fešta. Nakon utakmice je upriličen mali banket. Igrači NK Croatie su ostali i slavili skupa sa SD Croatijom.
Jedna odlična utakmica je eto imala i lijepu završnicu, a SD Croatia je i dalje neporažena u, ni manje ni više nego, 67 utakmica.
Sa ovom pobjedom je SD Croatia osigurala prvo mjesto pošto ima 12 bodova više od FK Srbije i NK Croatie i uz Club Italija najbolju gol razliku, a još su preostala samo dva kola. U sljedećem kolo je SD Croatia slobodna. Znači prvak se zna. Druga će najvjerovatnije biti NK Croatia, koja još ima da odigra dvije utakmice a NK Srbija je kao i SD Croatia u subotu slobodna. Trećeg na tablici ćemo tražiti između mlade ekipe Cluba Italie i FK Srbije.

U posljednjih par godina SD Croatia je najbolja Futsal ekipa na ovim meridijanima, što pokazuju i tri titule prvaka Berlina i jedna titula prvaka sjevernoistočne Njemačke. Još samo da se popravimo i na travnatim terenima i onda bi bio i “vuk sit i koze na broju.”
Ivo DOROTIĆ