utorak, 24. studenoga 2009.

"MAŽURANIĆ" ORGANIZIRA PROMOCIJU KNJIGE IVANA UGRINA


„NIKAD NAZAD“ PRED BERLINSKIM HRVATIMA


Hrvatsko kulturno društvo „V.F. Mažuranić“ organizira u petak 27. studenog predstavljanje knjige „Nikad nazad“, Ivana Ugrina, urednika Europskog izdanja Slobodne Dalmacije.
Ivan Ugrin je diplomirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Osamdesetih godina je bio vrlo angažiran u studentskom katoličkom pokretu u Hrvatskoj što se odrazilo na njegov daljnji sveukupan rad određujući ga kao katoličkog intelektualca i poznavatelja općedruštvenih zbivanja, osobito vezanih uz vjerska pitanja. Autor je i urednik nekoliko knjiga i monografija pod naslovima: „Međugorje“, „Papa u Splitu i Solinu“, „Uskličnik“, „Znakovi vremena“, „Hrvati to znaju“ i „Kardinalni razgovori“. Ugrinov rad je nagrađivan više puta. Primjerice, dobitnik je nagrade „Marija Jurić Zagorka“ Hrvatskog novinarskog društva“ kao i nagrade Hrvatskog društva katoličkih novinara. Ivan Ugrin je predsjednik Nezavisnog sindikata Slobodne Dalmacije, vanjski je član Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora, te član Matice Hrvatske.
Promocija knjige „Nikad nazad“, Ivana Ugrina u organizaciji „Mažuranića“ i potporu Misije, u Berlinu je u petak, 27. studenog u 19 sati u dvorani Hrvatske katoličke misije na adresi Feld Str. 4, 13 355 Berlin.